На ці кошти придбають автомобіль для бійців 110-ї механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка, у складі якої воюють багато киян. Нині підрозділ на одному із найгарячіших напрямків — на Авдіївському.

Організував захід Благодійний фонд Поліни Кравченко. «Коли хлопці до мене звернулися, я пообіцяла, що пікап у них буде. Коли тільки оголосили збір, долучилося багато людей. Допомагали, хто скільки міг. Сьогоднішній благодійний аукціон разом із концертом організували, щоб дозбирати потрібну суму. Ми вже маємо пропозиції по автомобілях. Нам потрібно 220 тисяч гривень», — зазначає волонтерка.

На аукціон фонд виставив вишиванки, картини, військову атрибутику, яку передали воїни 68-ї, 110-ї та 112-ї бригад.

Серед лотів — тубус снаряда до британської гаубиці М777, розмальований відомою художницею Надією Стрижковою, і транспортувальний контейнер від переносного протитанкового ракетного комплексу «Джавелін» виробництва США.

Поліна Кравченко каже, що військові побачили в Інтернеті анонс заходу і надіслали ці речі, що вже стали артоб’єктами. Допомогли збирати гроші на пікап також художниця Людмила Кобичева, картини якої є в колекціях багатьох країн, та відомий фотограф Тарас Жаровський. На виставці, яка триває в Київському культурному кластері «Краків», він презентує 19 своїх робіт із серії «Від серця до України та Світу».

«Радий, що відкриття моєї виставки збіглося з таким надважливим заходом. Я залюбки долучився і виставив одну зі своїх робіт «Життю бути» на благодійний аукціон. Вона переповнена символізмом — лелека, що летить над соняшниковим полем, яке розквітло і буяє, це той самий лелека, котрий літав того само дня, коли було визволено Київську область. Читаючи фотонаратив, який пише сама природа, що несе на собі відображення нашої культурної спадщини та історії, ми вирушаємо у пошук самих себе», — зазначає фотохудожник.

У межах заходу відбувся і концерт вихованців мистецьких студій Дніпровського району Києва — дитячої музичної школи № 13 ім. М. Глінки, СШ № 243 та СЗШ № 184.

Фото з відкритих джерел.