Воїни інформаційного фронту від перших днів російської агресії поряд із танкістами, десантниками, морпіхами, артилеристами — у найгарячіших місцях українського спротиву. І хоча згідно з наказом МОУ від 2018 року цього дня вшановують саме журналістів у військовій формі, від початку широкомасштабного вторгнення до цієї календарної дати, напевно, можна вважати дотичним кожного українського медійника, який виконує свій професійний обов’язок у гарячих точках російсько-української війни.

Фотокореспондент «Голосу України» Олександр Клименко з 2014 року більше часу працює на передовій, ніж у редакції.

Олександр — потужна професійна бойова одиниця армії військкорів, який фіксує правду воєнного сьогодення, звірства російських окупантів, пише історію героїчного захисту українців не тільки своєї країни, а й цивілізованого світу від навали дикунів з московії. Завдяки таким журналістам, їхнім репортажам, відео- та фотозйомкам з місць бойових дій у різних країнах знають правду про велику війну, що розв’язав тоталітарний режим кремля проти суверенної та демократичної держави Україна.

Кожній військовій операції ворога передує інформаційно-психологічна кампанія — обстріл фейками, потужні атаки роспропаганди... І ось уже десятий рік поспіль в умовах зростання гібридних загроз українські військові журналісти чинять щоденний опір агресору на інформаційному фронті. За цей час, маючи у своєму професійному арсеналі правдиве слово й об’єктивний погляд, саме наші військкори зробили ЗСУ брендом, якому довіряє і довіряється  українське суспільство й наші союзники у всьому світі.

Для системного опору й Перемоги над російським загарбником критично важлива стратегічна комунікація війська із суспільством. І головну роль у важкий період воєнної реальності в цій комунікації відіграють саме військові журналісти.

Дату 16 лютого обрали невипадково. У 2015 році неподалік міста Дебальцевого під час виконання бойового завдання цього дня загинув редактор редакції телебачення телерадіо-студії Міністерства оборони України «Бриз» капітан третього рангу Дмитро Лабуткін.

Фото з архіву «Голосу України».