«Маленький уламок на пам’ять про Авдос. 

Весь день піднивала ліва нога, а права боліла вже днів два від травми. Ввечері з’явився час, і я вирішив подивитися, що з ногою. Був неприємно вражений, коли виявив вхідний отвір від уламка. Нічого страшного, але неприємно. Тому що на наступний день потрібно було пройти 9 км, щоб вийти до точки. Уламок не дістали, і тепер я маю ще один шматочок металу в тілі».

«Усі перемоги і поразки тимчасові» Доменік Веннер. Це була жорстка заруба. Ми билися, як леви, але важко стримувати ворога, в якого тільки перевага в живій силі більш ніж в 3 рази. Я вже не говорю про засоби ураження, як арта і авіація. В умовах тактичного оточення ми виявляли дива мужності і стійкості.

Для мене найбільш критичним була майже повна відсутність сну і нестача води.

В останні дні ми вже пили технічну воду і валилися від втоми. Медикаменти закінчувалися, і в останній вечір я колов препарати проти контузії і знеболювальні одним шприцом кільком бійцям. Але ми вистояли і відійшли тільки за командою!

Можна довго розповідати про Авдос, що передувало, як все було, чому так, які наслідки. Але я не хочу зараз заглиблюватися в ці теми.

Що ми маємо по факту. Втрачену територію і збережені життя. Тому що якби ми не вийшли, жертв було б більше. Всім, від звичайного громадянина до Головнокомандувача, потрібно зробити висновки з цього, тому що ціна помилок дуже велика.

Я пишаюся побратимами і радий боротися пліч-о-пліч з такими героями! На жаль, не всі повернулися живими. Вічна пам’ять загиблим!!!».

Sergii Sarnatskyi, військовослужбовець ЗСУ.