У вівторок увечері росіяни обстріляли Кривий Ріг ракетами. Внаслідок атаки зруйновано багатоповерхівку. Є загиблі, понад сорок осіб поранено. Найменшим постраждалим немає й року — це 2-місячний хлопчик та 11-місячна дівчинка. 14 березня в місті оголошено днем жалоби. А в ніч на 13 березня рф атакувала Суми ударними безпілотниками. Вони влучили в багатоквартирний житловий будинок. Є загиблі та постраждалі...

Таке березневе загострення з боку путінського режиму проти цивільного населення України — своєрідна агонія ворога і його «відповідь» на те, що війна поступово переходить на територію росії. Відтак повертається туди, звідки й прийшла. За п’ять днів до так званих виборів «царя путіна» ЗСУ здійснили масований наліт дронами на об’єкти в московській, нижньогородській, орловській, курській, волгоградській, воронезькій, брянській, ростовській, білгородській, тульській і ленінградській областях.

«Бавовна» прогулялася по нафтовому ресурсу ерефії — базах та заводах російської бензоколонки. Пройшлася й по металургійних підприємствах та гірничо-збагачувальних комбінатах, тобто промислових секторах, які пов’язані з ВПК. Ну й протягом останніх семи діб понад пів сотні наших безпілотників двічі атакували авіабазу й авіаційне підприємство в таганрозі, де знищили кілька літаків та пошкодити один А-50 (дальня розвідка).

А паралельно на світанку 12 березня російські визвольні сили, РДК та Сибірський батальйон, почали спецоперацію на території курської та білгородської областей. Активні бойові дії тривали в населених пунктах біля кордону. Військо путіна відступило й чекає на підкріплення. 13 березня почалося із чотири-етапної багатогодинної атаки БПЛА на рязанський нафтопереробний завод, який розташований за 475 км від кордону України. Тим часом у білгороді дрони завітали до будівлі місцевої фсб...

Водночас агонію ворога можна побачити й на фронті. Спостерігачі наголошують: після того, як ЗСУ почали отримувати снаряди для артилерії, російський наступ по всій лінії зіткнення захлинувся. І хоча окупаційні війська й далі продовжують штурмувати на Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському та Вугледарському напрямках, та Сили оборони розбивають їхні атаки.

З другого боку, зс рф наростили кількість авіаударів КАБами. Масове збиття бомбардувальників Су-34 не стримало їх: за третину березня рашисти вже скинули понад 800 бомб, у тому числі зафіксовано влучання авіабомби з 1500-кілограмовим зарядом вибухівки в Красногорівці.

Куп’янськ, Чугуїв, Борова на Харківщині найбільше постраждали від обстрілів з артилерії та авіаударів. Значну кількість КАБів скинули на голови наших захисників на сусідній ділянці фронту, у районі окупованої Кремінної та Сіверська, який постійно перебуває під загрозою наступу із трьох боків.

російські десантники понад усе намагаються виконати поставлену перед ними мету та прорвати нашу оборону в Кліщіївці й біля Іванівського. Щодня тут тривають запеклі бої, адже це — ворота до Часового Яру.

За прогнозом військово-політичного оглядача Олександра Коваленка, після Часового Яру, за планом російських окупантів, Куп’янськ посідає друге місце за пріоритетом наступальних дій. «На Куп’янськ можуть зосередити кількісно такий самий ресурс, що й на Авдіївку, з аналогічними резервами, а по решті осі використовувати надмірну масу. На сьогодні російські окупаційні війська будуть зайняті створенням максимально комфортних умов для подальшої каталізації наступу», — вважає аналітик. І припускає, що за умови накопичення достатнього ресурсу противником, наступ може відбутися в другій половині цього року.

Фото з відкритих джерел.