Так, понад чотири тисячі вікон встановлено в межах програми, що реалізується американською Global Empowerment Mission у партнерстві з Howard G Buffett Fondation. «Наша співпраця буде продовжуватися і надалі. Це дуже важливо, коли загроза ракетних та дронових ударів залишається високою», — зазначив голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

Вікна вже відновлено в оселях понад 24 тисяч мешканців — у 630 під’їздах 151 будинку. У найближчих планах — виконати роботи ще у п’яти будинках, це 120 вікон. «Готові й далі підтримувати всіляко, зокрема з відновленням вікон, які було зруйновано внаслідок військової агресії», — підкреслив координатор програми Олександр Бабенко.

Як розповіли в міськраді, одразу після завданих ракетами та дронами ударів на місце «прильотів» виїздять відповідні служби, оперативно організовується робота міського штабу з наданням допомоги постраждалим. Мешканцям видають необхідні будматеріали, фахівці допомагають оформити матеріальні виплати.

У Кривому Розі також діє програма допомоги жителям, чиї квартири та будинки постраждали від ворожих ударів. Вона передбачає прямі виплати з міського бюджету на придбання житла тим, чиї квартири не підлягають відновленню, та на ремонти там, де це необхідно. Упродовж 2022—2023 років понад три тисячі криворіжців отримали майже 114 мільйонів гривень.

Зокрема, 78 власникам зруйнованого житла на придбання іншого надали 68 мільйонів, а 3019 на усунення пошкоджень майна — понад 45 мільйонів. Цьогоріч із міського бюджету ще 282 мешканці отримали більш як чотири мільйони гривень.

Дніпропетровська область.

Фото із сайту rudana.com.ua