«Європарламент був першою інституцією в ЄС, що виступила за надання Україні статусу кандидата в ЄС, активно підтримувала відкриття переговорів про вступ України в ЄС, завжди мала сильний голос, коли йшлося про створення міжнародної коаліції на підтримку нашої боротьби», — наголосив насамперед Голова Верховної Ради України, висловивши вдячність за непохитну підтримку Європейським Парламентом України. 


Також Руслан Стефанчук подякував європарламентаріям за засудження проведення «виборів» президента рф на тимчасово окупованих територіях України.

Під час зустрічі сторони насамперед обговорили питання європейської інтеграції. Спікер Парламенту України зазначив, що Україна завершила реалізацію необхідних кроків для початку переговорів про вступ до Європейського Союзу: «Україна робить багато, аби якнайшвидше стати повноправним членом Євросоюзу — зараз важливо невідкладно затвердити переговорну рамку». 

Водночас співрозмовники обговорили оборонну підтримку. Голова Верховної Ради України висловив вдячність кожній країні Євросоюзу за надану військову допомогу. Він закцентував, що потребами України залишаються системи ППО, ракети великої дальності, різні види артилерії й боєприпасів, безпілотники. 

Насамкінець сторони порушили тему конфіскації російських активів. «Важливо знайти юридичну конструкцію, яка дала б спільне бачення, як російські активи мають піти на відшкодування збитків, завданих країною-агресором», — зазначив Руслан Стефанчук.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України