Далі цей документ піде на підпис президента Сполучених Штатів, який запевнив, що не буде затримок, оскільки є розуміння важливості підтримки України, передовсім військової. Інші наші міжнародні партнери також продовжують надавати підтримку.

Про це розповіла народна депутатка, членкиня парламентського Комітету з питань бюджету Леся Забуранна.

«Україна отримає від США військову підтримку, а також позику в розмірі 7,85 млрд доларів прямої фінансової допомоги державному бюджету. Ці кошти не можуть бути спрямовані на соціальні виплати, але їх можна спрямувати на зарплати усім людям, що задіяні в державному секторі економіки. Це також вагома стаття видатків держбюджету, і ці кошти нам потрібні», — зазначила парламентарій.

За її словами, у березні цього року український бюджет отримав рекордні надходження від партнерів.

«Ми отримали майже 8 млрд доларів зовнішніх кредитів і безповоротної фінансової допомоги. Перш за все це підтримка від ЄС, Японії, Норвегії, Канади, МВФ і Світового банку. Ми чітко розуміємо, на яку суму можемо розраховувати в рамках Ukraine Facility цього року — це від 16 до 18 млрд євро, — від МВФ також очікуємо фіксовану суму, ми розуміємо умови співпраці й розмір надходжень від Світового банку, окреслили свої позиції міжнародні партнери. Усі ці угоди засвідчують, що ми отримаємо необхідні кошти», — сказала народна депутатка.

Вона додала, що Мінфін і Кабмін працюють із міжнародними партнерами, щоб було рівномірне надходження грошей для покриття всіх статей видатків державного бюджету. Ідеться про близько 3 млрд доларів щомісяця.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.