Туреччина – це країна з багатою історією, відомими пляжами та великою кількістю історичних пам’яток. Ця країна приваблює туристів з усього світу завдяки доступним цінам та гарним пропозиціям для бізнесу. Ринок нерухомості також не стоїть осторонь, адже нерухомість – це також бізнес. Нерухомість в Туреччині – це вигідна інвестиція, адже вона приносить серйозні прибутки з часом.

Особливості вибору нерухомості в Туреччині

 Для вибору житла у цій країні необхідно зважати на деякі особливості. До таких особливостей належать:

● Вік житлової площі. Нова квартира, вілла, таунхаус чи інший вид нерухомості вартуватиме набагато більше, ніж те житло, котре було у використанні 10-15 років.

● Інфраструктури. Квартири та інше житло продаються на певній земельній території, котра має певне облаштування: паркувальні місця для автомобілів, спортивний майданчик і подібне. Стан елементів облаштування території, самі по собі ці елементи впливають на ціну.

● Транспортна доступність. Перш за все сам населений пункт, де інвестор хоче придбати нерухомість, має бути в хорошій транспортній доступності. Як мінімум, у такому місті має бути автовокзал з частими автобусними рейсами, а ще краще – залізнична станція. Зручна доступність до аеропорту – це також плюс для міста і для нерухомості, котра в ньому продається. Як приклад – Ізмір, через який проходить залізниця, і біля якого розташувався міжнародний аеропорт.

Громадський транспорт у самому місті також впливає на вибір житла. Житло краще вибирати біля зупинки (тобто у пішій доступності до зупинки). Якщо це зупинка трамваю чи станція метро, то нерухомість вартуватиме дорожче, однак і туристів буде більше.

● Віддаленість від визначних місць чи пляжів. У приморських містах житлова площа завжди коштувала дорожче, однак і там ціни залежать від відстані до пляжів. Найдорожчі квартирні комплекси знаходяться біля моря. І чим від нього далі – тим нижче ціна.

● Власне вид самої жилплощі. Найдешевший варіант – це апартаменти. У них неможливо або майже неможливо оформити прописку, вони найбільше підходять якраз для бізнесу – тобто здачі площі в оренду туристам. Також популярні в такому плані квартири. Вони приносять стабільний дохід, однак вартують більше, ніж апартаменти. Вілли, таунхауси та подібне – це вже клас вище. Вони дорожчі, однак і туристи там зупиняються більш багаті. Вони платять за оренду житла відповідну ціну.

● Бюджет інвестора. Коли інвестор обирає нерухомість, він має враховувати свої можливості, тому що інакше є ризик втратити все і не отримати прибутків взагалі.

Отже до купівлі нерухомості в Туреччині варто підходити з розумом. Якщо все буде добре, то в середньому через 10-20 років інвестиція окупить себе. Дохідність при цьому на рік буде 5-12 %.

Переваги жилплощі в Туреччині

Інвестиції у турецьку нерухомість мають свої переваги. До таких переваг відносять:

● Туреччина як країна. Вона є привабливою для багатьох людей – як туристів, так і, відповідно, інвесторів.

● Нерухомість зазвичай розташовується зручно в плані визначних пам’яток та моря. Тобто подібні місця завжди будуть у зручній доступності для туристів та інвесторів.

● Житлові комплекси будуються з розумом та облаштовуються відповідним чином. Облаштування завжди якісне.

● Оформлення купівлі житлової площі проходить швидко та без зайвих проблем.

● Низькі податки.

● Клімат морський (у тих місцях, у яких найчастіше бувають туристи) – без холодних зим та з теплим, але не спекотним літом.

Отже Туреччина – це країна, де вигідно вкладати кошти в нерухомість.