Інтернет-видання «Новости Донбасса» зазнає тиску, заявив головний редактор Олексій Мацука. За його словами, наприкінці серпня він та журналіст видання Віталій Сізов помітили стеження з боку невідомих осіб, про що написали заяву до прокуратури області. За цим фактом розпочато кримінальне провадження (переслідування журналіста за виконання професійних обов’язків, за критику, здійснюване службовою особою або групою осіб за попередньою змовою). У вересні троє невідомих здійснили спробу потрапити до редакції газети за зачинені двері.
— Ми пов’язуємо ці випадки зі своєю професійною діяльністю та проведенням серії розслідувань. Я вже написав заяву до міліції із проханням надати охорону, — прокоментував події «Голосу України» Олексій Мацука.
— Заяви журналіста прийняті та перевіряються, за одним із фактів хуліганства розпочато досудове розслідування, — повідомила прес-секретар міського управління міліції Ольга Почкалова. — Міліція шукатиме всі «підводні течії», ми розглядаємо низку версій, одна з яких — зв’язок із журналістською діяльністю.
У редакції інтернет-видання вже встановлено «тривожну кнопку», а голова обласної державної адміністрації Андрій Шишацький запевнив, що бере справу під особистий контроль. «Провокації щодо журналістів я сприймаю як провокації щодо влади. Ми маємо їм запобігти», — сказав очільник області.
Донецька область.