У селі Лавриків Жовківського району четверо дітей з однієї сім’ї до Святого Миколая отримали незвичайний подарунок — житловий будинок. Добротну цегляну хату вартістю близько 190 тисяч гривень придбали за кошти обласного та районного бюджетів у рамках регіональної програми забезпечення житлом дітей, позбавлених батьківського піклування. Тепер 16-річна Тетяна, 19-річний Іван, 18-річний Володимир та 14-річний Анатолій можуть переїхати в Лавриків на постійне проживання. Досі молодші перебували у Будинку дитини на Тернопільщині, а старші навчалися в професійному ліцеї.

«Я вже оглянула наш новий дім. Він дуже великий, і мені надзвичайно сподобався. А найбільше — кухня, бо вона оздоблена в українському стилі. Сподіваюся, що до досягнення 18-річчя мене з молодшим братиком Анатолієм відпускатимуть додому, щоб ми відчували сімейний затишок у колі рідних людей», — поділилася враженнями Тетянка, яка ніколи й не сподівалася, що вони знову житимуть разом із братами.

До речі, за кошти обласного бюджету в минулому році придбали житло для 19 дітей-сиріт, виділивши для цього 700 тисяч гривень.

Львів.

Новосели біля своєї хати.

Фото прес-служби Львівської ОДА.