Для маленьких мешканців Мукачівського району відкрили відремонтований дитячий садочок, де виховуються майже 70 дітей із двох сіл — Гандеровиця і Станове. А в селі Великий Раковець сусіднього Іршавського району також реконструювали дитячий навчальний заклад №3, в якому виховуватимуться 75 хлопчиків і дівчаток. У обох випадках денні оселі для малечі стали до ладу за фінансової підтримки чеського краю Височина.

У Становому, наприклад, замінено на енергозберігаючі 38 вікон і 52 дверей, відремонтовано фасад. У стадії завершення — ігрові майданчики. У гарних, затишних і утеплених приміщеннях розмістилися три групи. Також тут газові котли замінять на більш ощадливі, які працюватимуть на дровах. Сільський голова Іван Лазар подякував депутатам обласної та районної рад, а також крайової ради Височини і окремо народному депутатові Івану Балозі та голові облради Володимиру Чубірку, які постійно опікувалися проектом.

У селі Великий Раковець — аж п’ять дитсадків. Але саме той, що під третім номером, потрапив у перелік спільних із чехами проектів. Тут оновили систему електропостачання, встановили нове опалення, капітально відремонтували приміщення. Завдяки цьому садочок заощаджуватиме лише на обігріві до 40% коштів. Загальна ж вартість робіт, як повідомили «Голосу України» в облраді, становила понад 800 тисяч гривень.

«У співпраці з чехами цього року відремонтовано 14 закладів», — сказав голова облради Володимир Чубірко.

Закарпатська область.

Хліб-сіль голові облради Володимиру Чубірку.

Фото прес-служби облради.