Комітет Верховної Ради з питань культури і духовності під час третьої сесії сьомого скликання планує опрацювати близько 130 проектів законодавчих актів.
Зокрема, до другого читання готуватиметься законопроект (реєстр. №0896) про внесення змін до Закону «Про видавничу справу» (щодо суб’єктів видавничої справи). 
Документом пропонується викласти в новій редакції статтю 1, яке містить визначення термінів. Також проектом передбачено норму, відповідно до якої видавнича справа має бути спрямована, зокрема, на випуск видань мовами національних меншин України (у тому числі, російською) для задоволення їхніх культурно-освітніх потреб. А ще планується доповнити чинний закон положенням, згідно з яким держава надаватиме підтримку суб’єктам видавничої справи, створюватиме сприятливі умови для розвитку книговидання відповідно до Закону «Про державну підтримку книговидавничої справи в Україні».
Крім того, комітетом протягом наступної сесії мають бути проведені комітетські слухання на тему: «Удосконалення правових механізмів забезпечення соціального захисту працівників культури» та круглий стіл на тему: «Шляхи удосконалення діяльності архівних установ та проблема вільного доступу до досліджень «білих плям» української історії».
Також до другого читання планується підготувати проект постанови про Рекомендації парламентських слухань «Проблеми розвитку українського книговидавництва, книгорозповсюдження та перспективи підтримки книгочитання в Україні» (реєстр. №2246а).
Вл. інф.