В ужгородській загальноосвітній школі № 6 імені Василя Гренджі-Донського в рамках національного проекту «Відкритий світ» відбувся урок з нагоди успішного впровадження першого етапу цього проекту та завершення повноцінного постачання сучасного обладнання до 54 шкіл країни. У заході взяли участь голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида і керівник «Відкритого світу» Руслан Свірський.

Під час відкритого уроку були протестовані новітні освітні технології: інтерактивні дошки, цифрові лабораторії, планшети та нетбуки. Другий етап проекту відповідно до указу Президента України вже цього року охопить дві тисячі шкіл, пошириться на 5-9 класи.

Олександр Ледида відзначив: «Ми раді, що на базі ужгородської школи вдалося втілити сучасний та, поза сумнівом, необхідний проект. Гадаю, його впровадження надасть якісний поштовх у процесі реалізації розумового та творчого потенціалу закарпатських школярів».

«Учні сьомих класів тепер мають можливість отримувати якісні знання під час інтерактивних уроків та користуватися цікавими освітніми ресурсами, а вчителі — застосовувати новітні навчальні методики, зручно формувати звіти та аналізувати успішність учнів», — сказав Руслан Свірський.

 

Ужгород.

На знімках: під час першого уроку «Відкритого світу».

Фото надане прес-центром облдержадміністрації.

Довідково

Перший етап реалізації національного проекту «Відкритий світ» розгортається у 54 навчальних закладах та передбачає впровадження наступних новітніх технологій: мультимедійні комплекси (інтерактивні дошки та проектори), комп’ютери вчителя, пристрої учня (планшети та нетбуки), лабораторні комплекси і надання широкосмугового доступу до Інтернету. На Закарпатті до програми долучили й школу в гірському селищі Нижні Ворота Воловецького району.