Наталія Королевська (на знімку), міністр соціальної політики, зазначила, що в окремих регіонах не уточнені плани оздоровлення і відпочинку дітей. Зокрема, це стосується Львівської, Чернівецької, Житомирської, Волинської, Полтавської та інших областей. Крім того, у кількох регіонах оздоровити заплановано менш як 40 відсотків школярів. «Такий стан з виконанням доручень уряду є неприпустимим», — зазначила міністр.

«Я запропонувала уряду позапланово перевірити заклади відпочинку та оздоровлення по лінії Державної служби з надзвичайних ситуацій. У разі виявлення порушень, які загрожують безпеці та здоров’ю дітей, буде проведена позачергова державна атестація установ. Ми запропонували також внести зміни до Порядку проходження державної атестації, зробивши вимоги безпеки більш жорсткими», — каже Королевська.

За її словами, уже видано 1337 приписів щодо створення умов, які б відповідали вимогам санітарних норм, накладено 184 штрафи на посадових осіб та винесено 40 постанов про припинення експлуатації закладів.