В Каневі, на Чернечій горі, президент Всеукраїнського культурно-наукового фонду Тараса Шевченка  «В своїй хаті своя правда, і сила, воля» праправнука поета Людмила Красицька вручила дипломи лауреатам фонду 2013 року. 

Цього разу відзначили відомого письменника, дослідника національно-визвольних змагань українського народу першої половини ХХ століття, автора та упорядника 47 книг, президента історичного клубу «Холодний Яр» Романа Коваля, а також письменника, автора поетичних збірок, палкого популяризатора Тарасового слова на Одещині Миколу Палієнка і активного учасника українського культурного життя в Австрії доктора Руперта Кльотцла, президента міжнародного товариства імені Павла Чубинського в 2005—2009 роках.

Лауреати вклонилися могилі Кобзаря, ознайомилися з експозицією музею Шевченка, поклали квіти до пам’ятного знака Олексі Гірникові. Напередодні Роман Коваль, Микола Палієнко та Руперт Кльотцл здолали шлях від Канева до урочища Холодний Яр. У селах Чигиринщини вони вшанували пам’ять незламних борців за УНР, за волю України.

Черкаська область.

На знімку (зліва направо): Микола Палієнко, Руперт Кльотцл та Роман Коваль у Холодному Яру.

Фото автора.