Учора в Національній академії внутрішніх справ України відбувся черговий випуск молодих лейтенантів міліції. Уранці на плацу Солом’янської площі, де відбуваються всі урочисті заходи, вишикувалися сотні юнаків і дівчат, які впродовж чотирьох років наполегливо здобували знання в стінах одного з найстаріших міліцейських вишів країни. У церемонії посвячення курсантів у захисники правопорядку взяло участь керівництво МВС, органи державної влади, особовий склад навчального закладу, батьки тощо.
Відкрив урочистості ректор Національної академії внутрішніх справ, генерал-лейтенант міліції Валентин Коваленко (на знімку ліворуч). Очільник закладу наголосив, що випускники у своїй роботі завжди мають керуватися словами присяги і на перше місце ставити інтереси держави та суспільства. Адже попереду найважчий іспит — на відповідність офіцерському званню.
«Ваші знання, професійні вміння та навички, здобуті в нашому навчальному закладі, у поєднанні із сумлінним ставленням до служби, сприятимуть не тільки забезпеченню належного рівня безпеки громадян та правопорядку в державі, а й зростанню та посиленню авторитету правоохоронних органів в українському суспільстві. Завжди пам’ятайте, що головними рисами правоохоронця були й залишаються справедливість, чесність і обов’язок сумлінного служіння батьківщині», — зазначив він.
Привітав випускників і заступник Міністра внутрішніх справ України, генерал-лейтенант міліції Віктор Ратушняк. «Настала та хвилююча мить, коли ви маєте залишити стіни рідного закладу. Упевнений, що згодом більшість із вас прийде на службу до органів внутрішніх справ як нове поповнення працівників міліції, щоб повсякчас захищати мир і спокій у державі», — сказав очільник МВС.
Після привітань випускники в знак пошани загиблим колегам поклали квіти до Меморіалу «Мужності, вірності, героїзму працівників МВС України».
Не минулося і без приємних сюрпризів — курсанти НАВС вразили всіх присутніх показовими виступами, маршем, танцями, виступом ансамблю барабанщиць та навіть запуском денного салюту.
Фото  Андрія НЕСТЕРЕНКА.

ДовІдка

За час свого існування навчальний заклад підготував понад 30 тисяч офіцерів, 94 з них згодом отримали генеральські звання. Лише за роки незалежності України з його стін вийшло понад п’ять тисяч офіцерів з базовою та повною вищою освітою.