Через щоденне хаотичне відключення від енергоживлення житлового сектору, промислових, сільськогосподарських підприємств на Черкащині склалася напружена соціальна атмосфера.

Як повідомив міський голова Черкас Сергій Одарич, жителі обласного центру поки що не отримали пояснень від працівників ПАТ «Обленерго» щодо чіткого графіка відключень електрики. Розлючені споживачі вже завдали матеріальних збитків приміщенню однієї з диспетчерських, невідомі підпалили три гаражі енергетичного монополіста. Жителі попереджають і про перекриття автотрас.

Особливо збурив черкащан нещасний випадок з десятирічним хлопчиком. Через раптове відключення в квартирі світла дитина, яка була вдома сама, спробувала запалити свічку. На хлопчикові вмить загорівся одяг... Тільки завдяки сусідам, які почули крики, дитину вдалося врятувати.

Сергій Одарич звернувся до Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка з листом, у якому пропонує запровадити у країні планові віялові відключення енергопостачання.

А щодо постраждалого Кирила Гетьмана, то стан його тяжкий. Він перебуває в реанімації, у нього 42 відсотки опіків тіла. Щодня на його лікування потрібно понад 2000 грн., яких у його мами, Світлани Гетьман, немає.

Хто має можливість допомогти Кирилкові — номер його рахунку в ПриватБанку 4149605395953680. Телефон мами — 09634339413.

Черкаська область.