Голова КМДА Олександр Попов не прогнозує в найближчі два роки масової реалізації проектів з реконструкції або знесення «хрущовок». Про це йшлося в його інтерв’ю одному з видань.
«Для того щоб цю програму запустити, потрібно мати певну ситуацію на ринку житла. Якщо вона позитивна, то це дозволить такі проекти робити винятково як не бюджетні — комерційні. Місто готове організаційно запустити відповідні програми, але не тепер: вони невигідні», — сказав градоначальник.
Водночас голова КМДА зазначив, що в столиці «є випадки, коли ми окремо ті або інші квартали, райони, невеликі території за останні два роки модернізували, побудували нові будинки». Але це, на його думку, не вирішує питання. Принаймні в 2013—2014 роках масово ця програма не реалізовуватиметься. Можливо, якщо в 2014 році вона (не тільки в Києві, а й в інших містах) одержить державну підтримку, тоді це можна запустити на конвеєр.
Як повідомляв торік головний архітектор Києва Сергій Целовальник, голова КМДА доручив Головному управлінню містобудування й архітектури розробити варіанти участі міста в програмах реконструкції кварталів застарілого житлового фонду.
А от заступник начальника цього управління Андрій Вавриш назвав дві проблеми, що заважають реконструкції «хрущовок»: правове регулювання питання відселення територій та інвестиційна складова, пов’язана з економічною доцільністю вкладати кошти в такі проекти.
Тому слід розробити пропозиції щодо зміни правового поля. Вавриш зазначив, що для інвестора існують величезні ризики участі в подібних проектах, оскільки, згідно із законодавством, один мешканець може обмежити відселення всіх територій.
Довідка «Голосу України» 
Наприкінці 2006 року у Міністерстві будівництва, архітектури і житлово-комунального господарства назвали  2007 рік роком знесення «хрущовок».