Україна має провести суттєве переоснащення агропромислового комплексу, щоб забезпечити основу для розвитку сільської місцевості. Про це заявив Президент України на міжнародній виставці «Агро-2013», яка вчора відкрилася у Києві.

 

Глава держави відзначив, що «аграрний сектор в умовах економічної кризи вкотре демонструє зростання на тлі всіх інших галузей економіки», передає Укрінформ.

Мовляв, за рахунок свого сільського господарства Україні вдається забезпечувати не лише потреби внутрішнього ринку, а й постійно нарощувати поставки продовольства та сільськогосподарської сировини на зовнішні ринки.

Віктор Янукович наголосив: за останні роки Україна довела, що є потужним гравцем на світовому аграрному ринку продовольства.

«Стабільно наша держава займає лідируючі позиції на світовому ринку зерна. Кожна одинадцята його тонна, що продавалась на світовому ринку минулого року, була вітчизняного виробництва. Нам належить близько 9% у світовій торгівлі зерновими», — відзначив глава держави.

За його словами, світ зацікавився не лише нашим зерном, а й продукцією тваринництва. Так, Україна сьогодні постачає до Євросоюзу вітчизняну продукцію птахівництва. «Поступово освоюємо нові ринки збуту власної сільськогосподарської продукції: Японія, Об’єднані Арабські Емірати, ПАР», — наголосив Президент.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.

 

Під час проведення виставки.