У Харкові, на майданчику біля одного з фешенебельних готелів, відкриють пункт прокату велосипедів. Тут за сто гривень (за день) з кінця квітня і до жовтня можна буде взяти велосипед, щоб проїхатися вулицями міста чи помандрувати Слобожанщиною.
Започатковують традиції екотуризму в регіоні члени громадської молодіжної організації велоактивістів. Їх підтримала міська рада, а готель «Харків Палас» надав майданчик. У новому пункті прокату вже є 20 новеньких веломашин, придбаних за кошти спонсорів проекту, та необхідна екіпіровка.
Автори ідеї кажуть, що пункти прокату двоколісних в області є, утім, про них мало хто знає — не вистачає інформації. І сподіваються на те, що їх нійпроект рекламуватимуть ще й працівники готелю, зацікавлені в тому, щоб гості міста отримали якнайкращі враження від відвідання столиці Слобожанщини та мали змогу добре ознайомитися з регіоном.
Директор «Обласного інформаційно-методичного центру туризму» Денис Дармостук зазначає, що пункти велопрокату незабаром з’являється на майданчиках і інших готелів, де туристів завжди багато. Для них вже підготували картии з веломаршрутами.