Три чверті школярів Донецька — майже 47 тисяч осіб — відпочинуть у заміських та пришкільних таборах. «Традиційно оздоровчий сезон буде відкрито 20 травня в літньому дитячому заміському закладі санаторного типу «Лісова казка». Перші, хто зможе відпочити після напруженого навчального року, — це учні початкових класів», — повідомив журналістам міський голова Олександр Лук’янченко.
Дітям обіцяють п’ятиразове харчування із фруктами, ягодами, овочами та соками включно із розрахунку 41 гривня на день. Передбачається, що протягом літа в центрі відпочинуть 2250 школярів, із них 1550 — пільгової категорії, для яких передбачено безплатні путівки. Для підготовки й оздоровлення підростаючого покоління в «Лісовій казці» міська влада виділила понад 7 мільйонів гривень. На придбання путівок до інших таборів для дітей-пільговиків передбачено майже 820 тисяч гривень.
Проте значна частина школярів проведе канікули вдома. Із урахуванням цього, в місті передбачили роботу 280 пришкільних таборів, які відвідуватимуть понад 22 тисячі учнів — близько третини від загальної кількості. У таких закладах діти харчуватимуться двічі-тричі на день, відвідуватимуть заклади культури та займатимуться спортивними іграми. Путівка до такого табору коштуватиме батькам від 135 до 180 гривень, в залежності від району. Всі діти пільгових категорій відпочиватимуть у пришкільних таборах безплатно, а в Кіровському районі також організують безкоштовний відпочинок для 200 проблемних дітей.
А на базі навчального полігона Східного територіального командування Внутрішніх військ МВС України спільно з Національно-патріотичним центром імені Героя Радянського Союзу В. Арсенова в одинадцятий раз працюватиме відкритий військово-спортивний табір, де візьмуть участь 300 осіб.
ДО РЕЧІ
З 1 червня в країні стартує кампанія з оздоровлення та відпочинку дітей, яка охопить 2 мільйони 940 тисяч школярів — майже 70% усіх дітей шкільного віку в країні. На ці цілі цього року передбачено 2 мільярди 570 мільйонів гривень — на 20% більше, ніж було фактично витрачено торік. Йдеться про кошти державного та місцевих бюджетів, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності тощо.