Комітет з питань науки і освіти рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до Закону України «Про освіту» (щодо використання будівель, споруд, приміщень навчальних закладів та установ системи освіти). Його прийняття зумовлено необхідністю раціонального використання площ закладів та установ галузі для надання освітніх та пов’язаних з ними послуг.
У великих містах, зазначали народні обранці, на одне місце в дитсадку претендують декілька дітей, що створює численні черги. Через брак приміщень ясельні та молодші групи переповнені, у групах — по 25-35 малят, що значно перевищує нормативи, встановлені, зокрема, законом про дошкільну освіту, згідно з яким у групах в залежності від віку має бути від 10 до 20 осіб.
На засіданні комітету акцентувалася увага на тому, що у дошкільних закладах навчається в середньому на 12% дітей більше, ніж заплановано. Законопроект покликаний на законодавчому рівні врегулювати питання заборони використання будівель, споруд, приміщень, навчальних закладів та установ, які були передані свого часу іншим структурам і нині використовуються не за цільовим призначенням.