Комітет Верховної Ради з питань науки і освіти рекомендує парламенту прийняти в цілому проект закону про внесення змін до Закону України «Про загальну середню освіту» щодо реорганізації та ліквідації загальноосвітнього навчального закладу та наповнюваності класів. 
Законопроектом передбачається шляхом внесення змін до згаданого закону з метою збереження мережі загальноосвітніх навчальних закладів, розташованих у сільській місцевості, зменшити мінімальну кількість учнів у класі з п’яти до трьох. Також пропонується встановити, що реорганізація або ліквідація шкіл комунальної форми власності здійснюється за рішенням представницького органу місцевого самоврядування, в підпорядкуванні якого перебуває навчальний заклад, а в сільській місцевості допускається лише за згодою територіальної громади. 
Члени комітету також зауважили, що в законопроекті передбачено механізм надання згоди (чи незгоди) територіальної громади на закриття загальноосвітнього навчального закладу. 
Окрім того народні обранці підкреслили, що відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» законопроектом передбачено, що територіальна громада вирішує питання стосовно необхідності реорганізації чи ліквідації навчального закладу на місцевому референдумі чи на загальних зборах громадян у порядку, встановленому законодавством України.