Комітет Верховної Ради з питань науки і освіти рекомендував парламенту прийняти у другому читанні проект закону про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» (щодо збільшення кількості бюджетних місць у державних та комунальних вищих навчальних закладах). Народні обранці також обговорили законопроект про внесення змін до Закону України «Про пенсійне забезпечення» (стосовно надання педагогічним та іншим категоріям працівників можливості працювати на своїх посадах після отримання пенсії за вислугу років) і рекомендували Верховній Раді розглянути його у першому читанні і прийняти за основу.
Таке ж рішення прийняв комітет і за законопроектами про внесення змін до деяких законів щодо соціальних гарантій педагогічним, медичним і фармацевтичним працівникам, які працюють у сільській місцевості; про внесення змін до законів України щодо пенсійного забезпечення педагогічних, медичних і фармацевтичних працівників; про внесення змін до деяких законодавчих актів стосовно забезпечення соціальних гарантій медичним та педагогічним працівникам.
Члени профільного комітету взяли до відома інформацію про склад робочої групи для підготовки проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення фінансування освіти та оплати праці й дотримання соціальних гарантій педагогічних і науково-педагогічних працівників та про склад робочої групи з підготовки нової редакції Закону України «Про освіту».
Комітет вирішив ініціювати проведення 11 грудня 2013 року парламентських слухань на тему «Про забезпечення конституційних гарантій на рівний доступ та якість вищої освіти в Україні», а 23 жовтня 2013 року — парламентських слухань на тему «Доступність та якість загальної середньої освіти: стан і шляхи поліпшення».
Комітет підтримав звернення віце-президента НАН України 
А. Наумовця щодо відзначення 100-річчя з дня заснування Карадазької біологічної станції — Карадазького природного заповідника Національної академії наук України. Відповідний проект постанови запропоновано внести на розгляд Верховної Ради.