У Донецькій області розроблено 46 проектів, які передбачають модернізацію і реконструкцію систем теплопостачання на об’єктах комунальної форми власності та соціальної сфери. Загальна кошторисна вартість проектів становить 972 мільйони гривень, а термін окупності — від одного до п’яти років. При цьому завдяки встановленню теплових насосів, когенераційних установок тощо економія природного газу в регіоні становитиме близько 170 мільйонів кубометрів на рік.
Передбачається, що фінансування таких робіт здійснюватиметься з місцевого та державного бюджетів, за рахунок державно-приватного партнерства тощо. Протягом останніх двох років підприємства теплоенергетики провели реконструкцію котелень та ввели в дію 17 високоефективних котлів, 83 установок — перетворювачів частоти струму на електродвигунах, 13 горілок нової конструкції, 31 теплоутилізатор. З’явилися 20 теплових насосів та одна геліоустановка для потреб водопостачання на об’єктах бюджетної сфери в міжопалювальний період. Проведено реконструкцію 108 кілометрів теплових мереж із впровадженням сучасної пінополіуретанової ізоляції. На реалізацію цих заходів, які дали змогу зменшити споживання природного газу на 20 мільйонів кубометрів, було спрямовано близько 100 мільйонів гривень, повідомили в обласній державній адміністрації.
Загалом в області теплову енергію для споживачів виробляють майже дві тисячі котелень, із них 61 відсоток працює на природному газі, решта — на альтернативних видах палива.
Донецька область.