У Світлодарську Донецької області оприлюднено причину аварії на Вуглегірській ТЕС ДАЕК «Центренерго», що сталася 29 березня та внаслідок якої один робітник загинув і ще 11 осіб було госпіталізовано. «Причина аварії — розгерметизація подання вугільного пилу, в результаті чого стався витік і самозаймання», — сказав журналістам міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький.
Обсяг завданої шкоди ще уточнюють: цифру обіцяють назвати лише в червні. Але вже зараз візуально фахівці визначили, що агрегати пошкоджено не так сильно, як прогнозували раніше. «Шкода від пожежі виявилася меншою за передбачувану, тому прийнято рішення не наново відбудовувати чотири енергоблоки, а капітально відремонтувати», — заявив міністр. Він додав, що відновлені агрегати будуть енергоефективнішими та екологічно чистішими.
Винних в аварії керівник відомства не назвав, пославшись на те, що розслідуванням займаються правоохоронні органи. Родина загиблого робітника отримала одноразову допомогу у зв’язку із втратою годувальника, їй призначено щомісячні виплати згідно із законом. Вирішують питання про забезпечення теплом мешканців міста: раніше житло опалювали за рахунок станції. Тепер же заплановано спорудити нову котельню, яка має бути готова до нового опалювального сезону.
А на шахті «Чайкіне» ДП «Макіїввугілля» знайдено тіла всіх трьох загиблих унаслідок раптового викиду вугілля та газу 14 квітня: гірничого майстра 1965 року народження, машиніста гірничо-виймальних машин 1975 року народження, прохідника 1972 року народження. Працює комісія зі спеціального розслідування групового нещасного випадку, яка з’ясовує обставини і причини загибелі шахтарів.