Учора голова Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Григорій Немиря провів зустріч із заступником Голови парламенту Грузії Георгієм Барамідзе.

Як розповів в інтерв’ю «Голосу України» Г. Немиря, сторони говорили про парламентську співпрацю. Адже Грузія і Україна належать до регіону східної Європи і мають схожі амбіції, зокрема, хочуть максимально наблизитися і поглибити свою співпрацю з Європейським Союзом. «Ми говорили про можливість прогресу в тому, щоб цей рік, незважаючи на всі очевидні труднощі, став успішним для громадян обох країн, оскільки стратегічна орієнтація України на Європейський Союз відкриває нові можливості», — зазначив голова профільного комітету та додав, що задоволений зустріччю. 

У свою чергу Г. Барамідзе підкреслив, що Україна залишається стратегічним партнером. «Незважаючи на те, що знаходимося в опозиції, ми підтримуватимемо уряд Грузії у поглибленні відносин з Україною у торговельній, культурній, економічній, енергетичній сферах та у прагненні європейської інтеграції нашої держави і сподіваємося на успіх обох країн на саміті у Вільнюсі», — підкреслив він.

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Валентин Наливайченко також провів зустріч із заступником Голови парламенту Грузії Георгієм Барамідзе.

Зокрема, В. Наливайченко зазначив, що в комітеті підтримають прагнення України в листопаді у Вільнюсі підписати Угоду про Асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС, а також зону вільної торгівлі з Росією. У контексті цього, за його словами, дуже важлива позиція парламенту Грузії щодо вільної торгівлі з Україною. «У цьому питанні, як і у вільному пересуванні громадян, а також планів з ЄС в особі нашого комітету маєте союзників», — зауважив народний обранець та додав, що одним із пріоритетів є безвізовий режим громадян.

Також із заступником Голови парламенту Грузії Георгієм Барамідзе зустрівся голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони Володимир Литвин. Під час зустрічі сторони обговорили налагодження взаємодії парламентів двох країн на рівні структурних підрозділів та обмінялися думками про ситуації, які нині відбуваються в країнах. Оскільки, за словами В. Литвина, Україна і Грузія переживають схожі проблеми і перебувають у транзитному стані від однієї системи до іншої.