Одеський міський голова в супроводі своїх заступників, голів районних адміністрацій, правоохоронців і телекамер, взявши в руки кувалду, почав трощити скло в торговельному кіоску, встановленому біля залізничного вокзалу. Місце, де відбувалося знищення торговельного павільйону, було оточено міліцією.
— Давно хотів це зробити, — зізнається Олексій Костусєв, завершивши акцію з розбиття скла.
На протилежному боці привокзальної площі були ще чотири кіоски, утім їх не чіпали.
Останнім часом в Одесі почалося несанкціоноване масове встановлення торговельних кіосків, будок та інших малих архітектурних форм. За різними оцінками тільки в центральній частині міста з’явилося близько 600 торговельних кіосків.
Проблема в тому, що в Одесі немає документа, що регулює правовідносини в цій сфері. Старі Правила встановлення та експлуатації пунктів дрібно-роздрібної торговельної мережі було скасовано на сесії Одеської міської ради в грудні у зв’язку з прийняттям нової редакції документа. Нову ж редакцію, у свою чергу, було скасовано на тій же сесії під час розгляду протесту прокурора. Таким чином, на сьогодні встановлення і демонтаж МАФів здійснюється практично в ручному режимі виконкомом Одеської міськради. За даними міської ради, відсутність порядку тільки 2013 року загрожує місцевому бюджету дефіцитом в 10 мільйонів гривень.
На сесії міськради 16 квітня планується розглянути новий порядок. Напередодні сесії відбулося громадське обговорення проекту. Воно супроводжувалося сутичкою підприємців і чиновників, які охороняли вхід до зали, де відбувалося громадське слухання.
Одеса.