Красива алергенна магнолія 

Через кілька тижнів «Київзеленбуд» має намір висадити рекордну кількість магнолій — у парку Перемоги та вздовж проспекту Перемоги. Скільки саме цих дерев з’явиться, ще не вирішено, але у керівників підприємства — амбітні плани: вони хочуть потрапити до Книги рекордів України. А от киян такий подарунок порадує не всіх: квітка магнолії — алергенна (на знімку).
Унікальні шпаківні
У парку імені Максима Рильського в Києві з’явилися унікальні шпаківні. Їх змайстрували столичні школярі разом із зірками української естради, вчителями та батьками. До майстер-класу залучилися олімпійські чемпіони і народні депутати. Будиночки для птахів розвісили на території парку, а пофарбували їх спеціальною фарбою, що має природню основу, яка не відлякує птахів. Установлення різнокольорових шпаківень уже традиційне для європейських країн, наприклад, у Німеччині є навіть спеціальна фабрика для їх виготовлення.
Без штанів
Наступного року в київській підземці відбудеться флешмоб за назвою The No Pants Subway Rіde («У метро без штанів»), повідомляє офіційна група ентузіастів у соціальній мережі. Його проведення заплановано на 13 січня 2014 року, на 12.00. Акція щорічно, з 2002 року, відбувається у Нью-Йорку. На початку 2012-го — теж: сотні людей по усьому світу взяли в ній участь.
Це — не качан
У Києві відкрито ще один незвичайний пам’ятник. Проект Kіev Fashіon Park (автори хитромудрих лавочок на Пейзажній алеї) подарували місту скульптуру у вигляді великої бронзової капустини з милим карапузом на верхівці. Її назва: «У вас буде дитина». За словами авторів, виконує бажання пар, котрі мріють про здорового малюка.
Не випадково нова  скульптура знаходиться біля клініки, де лікують жіночу і чоловічу безплідність. Помилуватися цим «овочевим» дивом можна на вулиці Крамського, 9 (Святошинський район).
Стежитимуть суворо
Київська прокуратура контролюватиме підприємство «Київзеленбуд» на предмет використання бюджетних коштів, виділених на озеленення столиці. Цього року з міського бюджету на це спрямовано майже 200 млн. гривень. Прокуратура заявила, що збереження зелених зон у місті — головний пріоритет її діяльності. Тільки за останній рік у комунальну власність вона повернула понад 800 га землі парків і скверів.
Опікун для тигра
Київський зоопарк запрошує опікунів для своїх вихованців. У звіринці також розповіли, яка вартість догляду за твариною за добу. А ще — які пільги матимуть охочі за фінансову допомогу: абонемент на безплатне відвідування зоопарку, табличку з іменем опікуна або назвою компанії на вольєрі, а також право називати немовлят тварин.
Тим часом вартість утримання тварини дорівнює вартості її раціону. Так, найменш витратним буде опікунство над коропом — 14 коп. на добу. Найдорожче обійдеться утримання слона — 1154 грн. Опіка над тигром — 441 грн., єнота-полоскуна — 17 грн., горили — 169 грн., жирафа — 516 грн. Утримання піраній коштуватиме 2,68 грн., верблюда — 113 грн.
За повідомленнями кореспондентів «Голосу України» та інформаційних агентств.
Фотоетюд Андрія НЕСТЕРЕНКА (з архіву «Голосу України»).