У Дарницькому районі столиці відбувся І відкритий фестиваль-конкурс естрадної пісні «Зірочка Дарниці». У майстерності змагалися вихованці дитячих садків і початкових класів віком від п’яти до дев’яти років.

Ініціаторами заходу виступили управління освіти Дарницького району, дитячо-юнацький центр, народний художній колектив естрадно-духової студії «Сувенір» за підтримки голови Дарницької райадміністрації Києва Сергія Вітковського.

Два дні тридцять маленьких «зірочок» змагалися у вокалі. Серед учасників були й ті, хто вже одержав не одну нагороду за свій талант, і ті, хто вперше вийшов на велику сцену.

Заключний гала-концерт почався з позаконкурсного номера: вальсу у виконанні ансамблю сучасного танцю «Мрія» (на знімку). Потім до всіх присутніх звернувся заступник голови Дарницької РДА Василь Дзюба:

— У ході виконання програми Президента України «Рік дитячої творчості» тільки за три місяці в нашому районі відбулося майже 200 різних дитячих заходів. Спорт, наука, музика, народна творчість — скрізь є таланти. І це чудово. Нинішній І відкритий фестиваль-конкурс естрадної пісні «Зірочка Дарниці» тому підтвердження.

Я передаю привітання і побажання успіхів у творчості всім учасникам і їхнім батькам від голови Дарницької РДА Сергія Вітковського.

Десять юних вокалістів одержали призові місця, дипломи, подарунки й пам’ятні статуетки. Гран-прі члени журі одноголосно віддали 7-літній Марії Куценко за чудове виконання пісні «Крилатые качели».

— Кожна «зірочка» гідна найвищих нагород, — каже голова журі конкурсу народний артист України Валерій Титаренко. — Я дуже вдячний тим, хто зумів організувати такий чудовий пісенний вернісаж. Із найталановитіших ми створимо дитячий вокальний колектив. Думаю, що Дарницький дитячо-юнацький центр із задоволенням візьме на себе цю місію. Мине ще трохи часу, і сьогоднішні «дарницькі зірочки» сяятимуть на небокраї всієї України.

Народний артист України Валерій Титаренко і заступник голови Дарницької РДА Василь Дзюба вручають диплом за перше місце Софії Лупир.

Володарка Гран-прі Марія Куценко.

Фото автора.