У Національному музеї українського народного декоративного мистецтва в Києво-Печерській лаврі до свята Пасхи відкрили виставку писанок «Відгомін століть». На ній представлено понад 200 експонатів різної техніки виконання та розмірів.
Як зазначила майстриня Любов Ктіторова: «Виставка покликана показати, що старі символи зберігаються в мистецтві й донині. Саме тому ми відтворили старовинну колекцію писанок, яку було вивезено до Німеччини під час Другої світової війни». 2010 року ці писанки повернули до Національного музею українського народного декоративного мистецтва.
На виставці представлено писанки з традиційним декором, характерним для Поділля кінця XІX — початку XX століть. Тетяною Влененко та Любов’ю Ктіторовою виписано понад 200 копій писанок, які планується передати до Регіонального музею міста Хьохштедт-на-Дунаї (ФРН), де вони перебували до повернення в Україну.
Майстрині є постійними учасниками виставок народного мистецтва в Україні та за кордоном. Представляли нашу країну на багатьох міжнародних експозиціях, зокрема в Японії, Китаї, Марокко. Твори народних умілиць зберігаються в музеях Києва, Чернігова, Переяслава-Хмельницького та в місті Лодзь (Польща).
Виставка триватиме до 10 травня.