Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов (на знімку) створив штаб, який займатиметься попередженням повені та ліквідацією її можливих наслідків. Керуватиме процесом Сергій Садовий, директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища. Новостворений штаб із «максимальною увагою і швидкою реакцією» має зробити усе, щоб не допустити підтоплення низинних територій міста — масивів Оболонь, Русанівка, Позняки, Осокорки тощо.
Свій план дій на випадок підтоплень відпрацювало і КП «Київський метрополітен». Там переконують: розробили всі необхідні заходи для захисту станцій під час танення снігу. Насамперед увагу акцентували на найпроблемніших — «Вирлиці», «Харківській», «Позняках» та «Героїв Дніпра».
Своє слово сказали й метеорологи. За прогнозами Укргідрометеоцентру, попри те, що весняні снігопади суттєво вплинули на басейни Десни, Дніпра та Прип’яті, столиці водопілля річок не загрожує. Утім, «Можливе підтоплення окремих низинних прируслових ділянок приватної садово-дачної забудови — як у міській, так і приміській зонах, що розташовані на заплаві вздовж Канівського водосховища. Це Корчувате, дачні масиви Воскресенські сади, Осокорки, Вишеньки», — уточнив Микола Кульбіда, директор Укргідрометеоцентру.
Столичні чиновники просять киян про будь-які прояви підтоплень повідомляти на номер контакт-центру міста. Тим часом мешканці столиці й собі готуються до ймовірної зустрічі із «великою водою». Учора біля будівлі КМДА відбулася вулична акція «Як урятуватися від можливої повені».
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.