Комітет Верховної Ради з питань промислової та інвестиційної політики підтримує проект закону «Про погашення заборгованості державних підприємств вугільної галузі до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України».
Законопроект (№1178) спрямований на врегулювання питання реструктуризації заборгованості державних вугледобувних, шахтовуглебудівних підприємств, шахт, що перебувають на стадії підготовки до ліквідації, перед Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.
Зокрема, передбачається на договірній основі за зверненням державних підприємств вугільної галузі розстрочити борг перед фондом, що сплачуватиметься рівними частками щомісячно протягом десяти років.
Визначений у законопроекті механізм, вважають члени комітету, дасть змогу державним підприємствам вугільної галузі здійснити поетапне погашення простроченої заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, що утворилася до 1 січня 2011 року. А також із сплати штрафних санкцій (пені), нарахованих на суму заборгованості зі сплати страхових внесків, котрі не будуть погашені на день набрання чинності цим законом.
Вл. інф.