Секретаріат Верховної Ради АРК приховує відомості про депутатів-прогульників. Такого висновку дійшли в Кримському відділенні Комітету виборців України за підсумками двомісячної роботи в рамках проекту «Депутати під контролем».
За інформацією керівника громадської організації Андрія Кріська, у кримський парламент було спрямовано три інформаційні запити із проханням надати відомості про відвідуваність депутатами пленарних засідань ВР АРК минулого року, однак на два з них було отримано відмову в наданні інформації, а третій, оформлений за підтримки медіа-юристів Інституту розвитку регіональної преси, залишився взагалі без відповіді.
«Кожний депутат взяв на себе зобов’язання представляти інтереси виборців у вищому законодавчому органі Автономії, та деякі обранці за минулий рік жодного разу не були помічені в сесійній залі. Наша організація починає проект «Депутати під контролем», у рамках якого здійснюватиметься громадський моніторинг роботи кримських парламентаріїв», — заявив глава КВ КВУ Андрій Крісько.
Також він додав, що в рамках громадського моніторингу планується відстежувати не тільки відвідуваність народними обранцями пленарних засідань, а й нормотворчу діяльність, ведення прийомів громадян, а також регулярність звітів перед виборцями.
Згідно з даними експертів Комітету виборців, що їх отримали на підставі моніторингу офіційного сайту ВР АРК, торік із 100 кримських депутатів тільки 29 взяли участь у нормотворчій діяльності, а за весь час своєї каденції жодного разу не відзначились як автори чи співавтори у проектах рішень і постанов 60 парламентаріїв Автономії. Крім того, судячи з інформації з офіційного сайту ВР АРК, два депутати кримського парламенту не вели прийомів виборців торік і не планують цього робити в 2013 році. Ще 15 депутатів не оприлюднили звіти про свою діяльність за минулий рік на офіційному сайті парламенту Автономії.