«Голос України» двічі повідомляв про аварію 6 березня судна «Микола Бауман» з трьома тисячами тонн гіпсу на борту. 11 членів екіпажу теплохода, що затонув біля берегів України, вдалося врятувати. Після морської катастрофи з трюмів почало витікати дизельне пальне, яке розлилося на п’ять квадратних кілометрів.
Днями фахівці обстежили територіальні води України і не виявили слідів забруднення нафтопродуктами з затопленого суховантажу. Комісія Держслужби МНС з вертольота оглянула місцевість, де корабель пішов на дно.
У результаті обстеження з висоти близько 200 метрів у радіусі обльоту до двох кілометрів було виявлено лише аварійний буй, швартувальний канат і дерев’яну балку. А от на сліди забруднення нафтопродуктами фахівці не натрапили. І за інформацією екологічної інспекції Північно-Західного регіону Чорного моря, у відібраних пробах води небезпечних речовин також не виявлено.
Тож сталося диво — екологічна катастрофа самоліквідувалася. Багато експертів дотримуються іншої думки і заявляють, що «найімовірніше шторм і природа роблять свою справу: частина нафтопродуктів випарувалася, частина розчинилася у воді».
Одеська область.