У Києві відбулася звітна конференція трудового колективу ДП НАЕК «Енергоатом» з виконання Колективного договору компанії за 2012 рік

Доповідаючи про підсумки роботи, виконувач обов’язків президента ДП НАЕК «Енергоатом» Віссаріон Кім зазначив, що Колективний договір є важливим фактором для забезпечення успішної виробничої діяльності компанії та безпеки роботи АЕС, основною складовою якої є людський фактор.

«Компанія приділяла особливу увагу соціальним питанням, адже від якості співпраці адміністрації і профспілкового комітету залежить якість виробництва і якість безпеки АЕС», — підкреслив В. Кім.

Аналізуючи торішні виробничі показники, глава компанії наголосив, що всі атомні електростанції перевиконали план. У цілому за 2012-й було вироблено більш 90,3 млрд. кВт/г. електроенергії, що більше запланованого на 1,6% (на 1,4 млн. кВт/г.). У структурі вітчизняної електроенергетики частка атомних електростанцій в минулому році становила: від обсягу виробництва — 45,6%, в структурі енергоринку — 47,1%. В. Кім також відзначив, що НАЕК «Енергоатом» посідає третє місце в Україні за обсягом сплачених у державну скарбницю податків. Загальна сума платежів до бюджетів усіх рівнів та розрахунків по страхуванню становить за 2012 рік 8,3 млрд. грн. 

Виступаючи на конференції, очільник «Енергоатому» відзначив роль профспілки у відстоюванні інтересів компанії.

У свою чергу, голова профкому первинної профспілкової організації «Енергоатому» Олексій Лич розповів про основні проблеми, що заважають повноцінній виробничої діяльності компанії та виконанню соціальних планів. За його словами, перш за все — це невизначеність у структурі керівництва ДП НАЕК «Енергоатом». Голова профкому наголосив на необхідності затвердження Міністерством енергетики та вугільної промисловості кваліфікаційних вимог до керівників ДП НАЕК «Енергоатом» і директорів АЕС. «Відсутність державного органу управління атомною енергетикою і промисловістю дає змогу використовувати фінансові ресурси «Енергоатому» для задоволення потреб інших суб’єктів господарювання», — зазначив О. Лич. 

Профспілковий лідер вважає, що економічно обґрунтований тариф на електроенергію для держпідприємства «Енергоатом» забезпечить його сталий розвиток, дає змогу в повному осязі виконати програми з продовження ресурсів енергоблоків АЕС. Крім того, за його словами, компанія потребує коштів для підвищення рівня безпеки експлуатації ядерних установок, добудови блоків № 3 та № 4 Хмельницької АЕС, а також для виконання у повному обсязі умов Колективного договору, підписаного між профкомом і адміністрацією «Енергоатому».