У Донецькому регіональному центрі надання адміністративних послуг відкрито вузол Державної інформаційної системи реєстрації фізичних осіб та їхнього документування. Тепер у закладі, де зосереджено робочі місця контролюючих та дозвільних служб, громадяни зможуть оформити документи для виїзду за кордон, незалежно від місця реєстрації. Така послуга буде особливо корисною тим, хто з різних причин живе і працює в обласному центрі, а прописаний у іншому населеному пункті.
Загалом в області тепер нараховується 13 таких вузлів, із них п’ять — в обласному центрі. Для оформлення закордонного паспорту громадянин має надати копію внутрішнього паспорту та ідентифікаційного коду, а також сплатити державне мито і низку інших платежів. Встановлене тут обладнання дає змогу оформлювати як звичайні, так і біометричні паспорти.
Донецька область.
 
На знімку: новий вузол урочисто відкрито за участі голови обласної державної адміністрації Андрія Шишацького (у центрі) та заступника голови обласної ради Олександра Кравцова (праворуч).
 
Фото Дмитра ДОЛІ.