Ворошиловський районний суд Донецька обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для мешканця Макіївки, який у понеділок захопив у заручниці співробітницю кредитної спілки «Альянс Україна». Як повідомляла наша газета, внаслідок нападу 23-річна дівчина отримала порізи ножем обличчя, шиї та руки.

У суді 31-річний підозрюваний Андрій К. розповів, що звернувся до фінансової установи, щоб позичити 50 тисяч гривень. Дружина Тетяна пояснила, що їхній дев’ятирічний син має серйозне неврологічне захворювання — порушення мовлення, і багато грошей іде на лікування. Родина влізла в борги, а напередодні чергового курсу лікування в обласному центрі сім’я вирішила взяти ще один кредит. «Ми хотіли погасити попередній кредит на 25 тисяч, який брали у жовтні. Перекредитуватися, щоб відсотки не платити. А решту — дитині на лікарню. Там дорого все», — сказала жінка.

Отримати нову позику у банку не вдалося, і макіївчанин звернувся до кредитної спілки в самісінькому центрі Донецька. «Вони мені дали кілька листівок із різними умовами. Я обрав найвигідніші — 3 відсотки річних на 15 років. Щомісячний платіж майже 403 гривні», — розповів у суді чоловік. Перед клієнтом поставили умову — заплатити 3,5 тисячі страхового внеску, після чого начебто можна отримати всю суму кредиту. Андрій заплатив гроші і став чекати. Але обіцяне у спілці виконувати не поспішали. Тетяна поскаржилася журналістам, що там постійно переносили дату виплати: пропонували прийти через тиждень, через два... Врешті-решт чоловік вирішив діяти...

Підозрюваний попросив суд залишити його під вартою. Необхідних для виходу під заставу 150 мінімальних зарплат — 172 тисяч гривень 50 копійок — у родини немає. Чоловік шкодує, що взяв у заручниці просту дівчину, а не когось із керівництва. Свою провину в травмуванні консультанта кредитної спілки визнав, але заявив, що «боровся із бандитами». Сама ж потерпіла перебуває на лікуванні у відділенні щелепно-лицьової хірургії міської лікарні. Їй зробили операцію, стан пацієнтки задовільний. Спілкування із пресою дівчина уникає.

А діяльність кредитної спілки перевіряє міліція. Офіс, де стався напад, зачинено, хоча до установи час від часу приходять клієнти, які так само не змогли отримати обіцяного кредиту.