Ветеранську організацію Управління МВС України на Одеській залізниці нещодавно поповнила чарівна жінка, за плечима якої — служба в армії, Афганська війна та майже 20 років служби в органах внутрішніх справ.
Любов Володимирівна Жиганюк родом із мальовничого села Барабой, що під Одесою. Бажання допомагати людям привело дівчину після школи до Одеського медучилища. Після отримання диплома кілька років працювала фельдшером у санепідемстанції Іллічівського морського торгового порту. Щоб випробувати себе в найскладніших умовах, звернулася до райвійськкомату з проханням зарахувати її на військову службу й направити фельдшером до Афганістану. З лютого 1986 року розпочалися бойові будні Любові Жиганюк. Про це вона з хвилюванням згадує й донині. Пам’ятає бойових побратимів, з якими довелося майже два з половиною роки ділити радість і горе, рятуючи поранених воїнів, яких десятками привозили до медсанбату. Доля була прихильна до неї — прапорщик Жиганюк повернулася з війни живою.
На батьківщині Любов Володимирівна продовжила службу в армії фельдшером, а згодом — начальником секретної частини військового підрозділу.
З 1993 року її життя пов’язане з міліцейською родиною. Була фельдшером полку міліції «Беркут» ГУМВС України в Одеській області, далі — старшим інспектором роботи з особовим складом цього підрозділу.
Потім майор міліції Любов Жиганюк очолила сектор комплектування відділу кадрового забезпечення УМВС України на Одеській залізниці. Заступник начальника управління, підполковник міліції Володимир Іванов характеризує Любов Володимирівну як грамотного та відповідального співробітника, наставника молодих фахівців. Торік вона стала підполковником міліції, нагороджена почесним знаком МВС України «За безпеку народу» ІІ ступеня. Усього в Любові Володимирівни понад 50 заохочень, серед яких: Грамота Верховної Ради СРСР «Воїну-інтернаціоналісту», відзнаки МВС «За бездоганну службу» трьох ступенів, «Закон і честь», «Почесний знак МВС України» і десять медалей.
Син Володимир, студент Одеської академії харчових технологій, пишається своєю матір’ю, особливо, коли вона у святкові дні одягає міліцейський мундир з десятками нагород.
Одеса.
 
Фото надане автором.