У Комітеті з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин відбулася зустріч голови комітету Валерія ПАЦКАНА з Головою Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні Манфредом Профазі.
Під час зустрічі сторони обговорили проблемні питання законодавчого врегулювання трудової міграції, протидії торгівлі людьми, ксенофобії і дискримінації прав нацменшин.
Валерій Пацкан заявив, що ці теми набули значної актуальності, і запевнив Манфреда Профазі, що широке коло законодавчих питань, які стосуються міграції, будуть дуже детально вивчатися комітетом, а його висновки будуть обов’язково зваженими.
«Для нас дуже важливими будуть також ваші експертні висновки до законодавчих актів, що вноситимуть суб’єкти законодавчої ініціативи з питань міграційної політики та протидії торгівлі людьми. На сьогодні в наш комітет надійшло багато звернень від українців, які проживають за кордоном, з проханням суттєво вдосконалити чинне законодавство і насамперед — у питанні міграції», — підкреслив голова комітету.
Манфред Профазі, в свою чергу, поінформував присутніх на зустрічі, що нині в Україні, спільно з органами виконавчої влади, реалізовуються 32 різноманітні проекти — в тому числі такі складні, як: з підтримки Центру постраждалих від торгівлі людьми, з дотримання прав етнічних корейців в Україні, з питань допомоги в евакуації українців з Сирії. Він наголосив: «Хотів би, щоб до іноземців в Україні ставилися так, як ви хочете, щоб ставились до українців за кордоном».
Окрім того, за словами Голови Представництва МОМ в Україні, на поточний, 2013, рік заплановано перший візит в Україну Генерального директора Міжнародної організації з міграції Вільяма Лейсі Свінга.
Вл. інф.