Донецька обласна державна телерадіокомпанія змушена скоротити видатки через те, що з бюджету на трансляцію в 2013 році виділено суму, вчетверо меншу за необхідну. Як розповів «Голосу України» генеральний директор компанії Олег Джолос, коштів вистачає для роботи на повну потужність на три місяці. Ситуація непроста, але не критична, переконаний керівник.

— За логікою, 1 квітня ми маємо припинити наше мовлення за всіма напрямками чи будемо змушені скоротити його обсяги настільки, наскільки вистачатиме власних коштів на оплату трансляційних послуг. Тому вже сьогодні змушені піти шляхом економії: зменшити обсяг нічної телевізійної трансляції та тимчасово обмежити мовлення на середніх хвилях обласного радіо, — пояснив співрозмовник.

В обласній державній телерадіокомпанії пояснюють, що це — тимчасові заходи, спричинені державним недофінансуванням. Водночас зменшення фінансування на зарплату в 2013 році не відбулося, заборгованості перед працівниками немає. Хоча у компанії готуються і до оптимізації штатів. За словами генерального директора, ймовірне скорочення співробітників відбуватиметься із дотриманням усіх норм закону.

Не виключено, що в результаті переговорів із провайдерами програмних послуг — концерном РРТ та компанією «Зеонбуд» — тарифи на трансляцію знизять. Але найбільші сподівання телевізійники покладають на перегляд державного бюджету за підсумками першого кварталу та збільшення фінансування для державних мовників. «Упевнений, що робота державних телерадіокомпаній в Україні, які є провідниками державної інформаційної політики, виконавцями державного замовлення на виробництво телерадіопрограм, забезпечує як конституційне право людей на інформацію, так і інформаційну безпеку країни», — переконаний генеральний директор.

Донецька область.