Голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Віталій Калюжний провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Молдова в Україні Іоном Стевіле.
Під час зустрічі народний депутат підкреслив, що Україна і Молдова мають значний потенціал для розвитку взаємовигідного співробітництва у багатьох галузях.
Голова комітету зазначив, що відносини двох країн активно розвиваються за всіма напрямами, включаючи й парламентський вимір. Цьому, безумовно, сприяє і те, що Україна та Молдова мають спільну зовнішньополітичну стратегічну мету — інтеграцію до Європейського Союзу. Разом з тим, зазначив він, наша країна продовжує плідну співпрацю з країнами Митного союзу.
Посол Республіки Молдова висловив сподівання, що Україна продовжуватиме докладати всіх зусиль для врегулювання ситуації в Придністров’ї, використовуючи для цього також і своє головування в ОБСЄ.
В. Калюжний запевнив Іона Стевіле (на знімку), що Верховна Рада вже найближчим часом затвердить склад українсько-молдавської групи дружби, яка традиційно існує в усіх скликаннях нашого парламенту та веде істотну роботу, спрямовану на поглиблення і розширення двосторонніх відносин між нашими державами.
Сторони також обговорили політичну та економічну ситуацію в центрально-східноєвропейському регіоні.
Голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Віталій Калюжний також провів зустріч з Генеральним секретарем ГУАМ Валерієм  Чечелашвілі (на знімку).
Народний обранець зазначив, що парламентський вимір є важливим елементом у розвитку співробітництва країн—членів ГУАМ.
В. Калюжний повідомив, що через проведення виборів народних депутатів делегація Верховної Ради не брала участі в роботі останнього засідання Парламентської асамблеї ГУАМ в грудні минулого року. Голова комітету запевнив В. Чечелашвілі, що вже найближчим часом українська делегація в ПА ГУАМ буде сформована і розпочне свою роботу.
У свою чергу В. Чечелашвілі, поінформувавши про свою участь у спільному засіданні ПА ГУАМ, Балтійської асамблеї, ПА Бенілюкс та Вишеградської четвірки, наголосив на зростанні ролі організації в Європі.
Сторони також обговорили можливі перспективні напрями роботи ГУАМ та подальший розвиток співробітництва між країнами—членами організації.
Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.