Протягом другої сесії Верховної Ради сьомого скликання парламентський Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування планує розглянути близько 70 законопроектів.
До розгляду в другому читанні планується підготувати законопроект про внесення змін до законів «Про Кабінет Міністрів України» та «Про центральні органи виконавчої влади» (№ 0870).
Згідно з проектом, уряд затверджує плани діяльності міністерств — головних розпорядників коштів державного бюджету на плановий та наступні два бюджетні періоди (зміни до них), визначає порядок розроблення і виконання таких планів.
Також документ містить норму, відповідно до якої міністр має подавати на затвердження Кабміну плани діяльності міністерства.
Крім того, до другого читання комітет має підготувати законопроект про внесення змін до деяких законів щодо соціального захисту бездомних осіб (№ 0869). Зокрема, пропонується віднести організацію надання допомоги бездомним особам та запобігання бездомності до повноважень органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади. Документом пропонується також замінити слова «бездомний громадянин», «спеціалізований заклад, що здійснює облік бездомних громадян», «будинок для бідних та безпритульних» тощо словами: «бездомна особа», «центр обліку», «відповідні заклади, що здійснюють облік бездомних осіб», «заклади соціального захисту для бездомних осіб».
До розгляду в першому читанні комітет планує підготувати законопроекти про внесення змін до законів «Про столицю України — місто-герой Київ» (№№ 1032 — 1032-3) та «Про вибори народних депутатів України» (№№ 1035 — 1035-2), про внесення змін до Закону «Про Кабінет Міністрів України» (щодо врегулювання питання організації діяльності роботи уряду) (№ 1207), про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо засад кадрової політики в органах законодавчої, виконавчої влади та правоохоронних органах України (№ 2004) та інші.
Вл. інф.