Народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції Олег Панькевич (фракція ВО «Свобода») ініціюватиме проведення комітетських та парламентських слухань стосовно проблем української трудової міграції. Про це, за повідомленням прес-служби ВО «Свобода», він сказав у ході Міжнародного скайп-форуму українських трудових мігрантів.
Під час спілкування учасники скайп-форуму підтримали ініціативу О. Панькевича стосовно створення підкомітету з питань трудової міграції. «У найвищому законодавчому органі країни мусить бути структура, котра, щонайменше, цікавиться справами 5 мільйонів громадян України за кордоном та близько 10 мільйонів членів їхніх родин в Україні», — зазначив координатор Міжнародного скайп-форуму, голова Асоціації українців у Португалії «Собор» Олег Гуцько. — Трудова міграція є чи не найбільшим і найстабільнішим інвестором української економіки, переказуючи щороку в Україну близько 20 мільярдів євро». Представники українських громад в європейських країнах зазначили, що готові інформаційно сприяти роботі такого підкомітету та бути його неформальними представниками в країнах Європи, а також брати активну участь в обговоренні всіх законопроектів, які стосуватимуться заробітчан. Вони також попросили О. Панькевича звернути увагу на нову ініціативу Кабінету Міністрів, а саме на законопроект «Про зовнішню трудову міграцію».
Запропонувано представляти й захищати інтереси трудових мігрантів під час розгляду цього документа. «Цей законопроект у Верховній Раді поки що не зареєстровано, проте піврічний досвід роботи над ним дає підстави сумніватися, що Кабмін врахує усі важливі зауваження до цього документа з боку трудової міграції», — зазначили учасники скайп-форуму.