Члени парламентського Комітету з питань науки і освіти заслухали звіт Рахункової палати України щодо результатів ефективності використання коштів державного бюджету на інформатизацію і комп’ютеризацію загальноосвітніх навчальних закладів. У роботі комітету взяли участь В. Щегель — начальник відділу освіти, науки та інновацій Рахункової палати, Є. Суліма — перший заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту та С. Серебрянський — перший заступник директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти.
За результатами розгляду прийнято рішення надіслати звернення до Прем’єр-міністра України та Генеральної прокуратури України.
Голова Комітету Л. Гриневич поінформувала народних обранців про результати своєї зустрічі з Президентом НАН України академіком Б. Патоном.
Члени Комітету одностайно підтримали ідею про передачу Науково-дослідного інституту «Кримська астрофізична обсерваторія» Національній академії наук. Відповідне звернення голови Комітету надіслано Прем’єр-міністру України М. Азарову.
Народні депутати також ухвалили план роботи Комітету на період другої сесії сьомого скликання, затвердили положення про підкомітети і «Методичні рекомендації щодо процедури підготовки та проведення засідань Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти».
Вл. інф.