На засіданні Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації було розглянуто проблемні ситуації в деяких ЗМІ.
Зокрема, народні обранці висловили стурбованість із приводу можливого арешту рахунку газети «Фортеця» 
(м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області) та зупинення її випуску, а також ухвалили рішення звернутися «до всіх, від кого залежить вирішення цього питання, прийняти зважене рішення і не допустити закриття засобу масової інформації без видимих ознак порушення».
Парламентарії розглянули також ситуацію довкола виявлення підслуховуючого пристрою в особистому помешканні журналіста всеукраїнської газети «Експрес» (м. Львів). За підсумками обговорення було доручено голові підкомітету з питань телебачення і радіомовлення Миколі Княжицькому взяти під особистий контроль подальший розгляд цього питання.
Крім того, під час засідання розглядалося питання щодо знесення кіосків преси, котрі належать товариству з обмеженою відповідальністю «Преса-М» та входять до складу видавничого дому «Картель» (м. Кривий Ріг Дніпропетровської області). Із цього приводу народні депутати ухвалили рішення звернутися до Криворізького міського голови з пропозицією зупинити знесення цих кіосків. Наголошувалося також, що відповідно до Постанови Верховної Ради «Про запровадження мораторію на виселення редакцій друкованих засобів масової інформації, закладів культури, у тому числі бібліотек, видавництв, книгарень, підприємств з розповсюдження книг та преси» органи виконавчої влади та місцевого самоврядування мають «тимчасово, до схвалення відповідного закону, припинити прийняття рішень про виселення редакцій із займаних ними на законних підставах приміщень державної та комунальної власності, а також про знесення наявних кіосків із продажу друкованих ЗМІ».
Народні депутати обговорили питання щодо виключення телеканала «Рада» із соціального пакета в деяких регіонах України. Члени комітету відзначили, що сьогодні «немає даних про факти системних виключень телеканала із соціального пакета, а випадок в окремому районі Дніпропетровської області не дає підстав робити кардинальні висновки», та вирішили залишити на контролі питання стосовно транслювання цього телеканала.
Парламентарії також затвердили План роботи комітету на лютий—липень 2013 року.
Вл. інф.