У Комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин обговорено низку законодавчих та організаційних питань.
Зокрема, комітет підтримав пропозиції Президента України до ухваленого Верховною Радою законопроекту «Про розвиток виробництва та споживання біологічних палив». Законопроект визначає правові, економічні, екологічні, соціальні та організаційні засади виробництва і споживання біологічних палив на основі використання біологічної енергетичної сировини та біохімічних методів її переробки і спрямований на створення необхідних умов для організації та правового регулювання обігу таких палив в Україні.
Окрім того, комітет вирішив запропонувати Верховній Раді визначитися стосовно підтримки пропозицій Президента України до ухваленого Верховною Радою Закону «Про внесення змін до статті 3 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» щодо регулювання закупівельних цін на молоко», спрямованого на удосконалення механізму державної підтримки агропромислового комплексу, зокрема аграрних інтервенцій, та забезпечення доступу до товарів молочної групи всім верствам населення незалежно від рівня їхніх грошових доходів.
Під час засідання голова комітету Григорій Калетнік наголосив, що керівництво комітету поставило жорсткі вимоги явки на засідання комітету народних депутатів.
Будівництво в заповідниках має бути заборонено
Проблеми збереження Гостиного двору, Національного заповідника «Софія Київська», Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, державного заповідника «Стародавній Київ» та інших об’єктів культурної спадщини було розглянуто під час слухань у Комітеті з питань культури і духовності.
Відкриваючи слухання, голова комітету В’ячеслав Кириленко наголосив, зокрема, на тому, що попри певні позитивні зрушення, які відбулися із часу прийняття базового законодавчого акта в сфері охорони культурної спадщини — Закону «Про охорону культурної спадщини», ситуація у цій сфері кардинально не покращується. За його словами, з’являються нові проблеми і нові виклики, «пов’язані з можливістю нажитися на культурній спадщині».
Учасники слухань зазначили також, що сьогодні в країні залишається загрозливою ситуація з несанкціонованими археологічними розвідками та розкопками, дуже повільно просувається нормативно-правове забезпечення охорони культурної спадщини.
За підсумками обговорення учасники слухань запропонували комітету розробити відповідні рекомендації. Зокрема, Верховній Раді було запропоновано підтримати внесення будівлі Гостиного двору до Переліку пам’яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації, а Кабінету Міністрів — оголосити мораторій на будь-яке будівництво на території об’єкта «Київ: Собор Св. Софії, Києво-Печерська Лавра та прилеглі монастирські споруди», включеного до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. 
За повідомленнями інформаційного управління Верховної Ради.