Бюджет Тернопільщини більш як на 90 відсотків дотаційний. У таких умовах депутати обласної ради, здавалося б, мають бути особливо зацікавлені, щоб його оперативно обговорити і прийняти. Проте вже друге пленарне засідання 45-ї сесії облради не відбулося через відсутність кворуму. Найбільше не зареєструвалося депутатів від ВО «Свобода», а ті, що були в сесійній залі, вимагали від територіальної виборчої комісії введення нових депутатів замість вибулих (більшість яких саме від цієї політичної сили). Але ні звернення до ТВК, ні апелювання до ЦВК не дають результатів, а рішення судів не виконуються. Депутати від опозиційних партій вважають, що не була дотримана процедура розгляду бюджету, не було громадського обговорення. Громадські слухання призначено на четвер, на той само час, що й чергове засідання облради.
Загалом у порядку денному сесії було 40 питань, жодного з них — політичного, але саме політика правила бал у сесійній залі. На думку представника фракції Партії регіонів Павла Федика, «свободівці» вдаються до таких дій, аби знову посадити у крісло голови облради свого представника. 
Нагадаю, екс-голову Олексія Кайду обрано народним депутатом, а спроба провести представника ВО «Свобода» Василя Хомінця на цю посаду виявилася невдалою: він не набрав потрібної кількості голосів. Наразі обов’язки голови виконує перший заступник Сергій Тарашевський («Єдиний центр»). Дарма депутат Микола Пилипів (також «Єдиний центр») нагадував колегам про відповідальність, адже на прийняття обласного бюджету чекають у районах, містах, просив працювати допізна. Депутати таки розійшлися.
Тернопільська область.