Ушістнадцяте севастопольські католики зустрічали Різдво не в костьолі Святого Климента, а на сходах біля входу в будівлю, яка нині належить кінотеатру «Дружба», що не працює більше двох років.

Понад півтора десятка років клопотань перед Севастопольською міськрадою про повернення храму поки що не дали результатів — більшість депутатів не вважають за можливе повернути будівлю костьолу вірянам-католикам. У своїй аргументації поборники релігійної «чистоти» Севастополя дійшли до того, що назвали православну Румунію, яка воювала під час Другої світової війни на боці Німеччини, католицькою державою.

Учорашня Різдвяна меса, у якій взяли участь співробітники Генконсульства Республіки Польща в Севастополі і близько півсотні католиків із країн далекого зарубіжжя, які навчаються в Академії військово-морських сил України ім. П. С. Нахімова, можливо, стане останньою, яку провели поза храмом. Допомогти повернути культову будівлю мають намір активісти «Фронту змін». Для цього вони з кількома депутатами міськради готують проект рішення сесії та звертатимуться до народних депутатів України по підтримку.

На знімку: у таких умовах севастопольські католики відправляють богослужіння.

Фото надане прес-службою севастопольської міської організації «Фронт змін».