В одній з престижних шкіл Вінниці запровадили карткову систему входу в приміщення. Картки використовують не прості, а банківські. Учні та батьки неоднозначно ставляться до нововведення.

 

— Нас силоміць загнали в один банк, — каже мати старшокласника. — Щоб придбати картку дитині, спершу треба було стати клієнтом банку дорослим. Хіба це не нахабне нав’язування послуги?

У перші дні запровадження карток на порозі школи дітей зустрічали директор і представник банку. Поважні особи контролювали, як приживається ноу-хау. 

Керівник стверджує, що новинку напередодні детально обговорювали з учнями і батьками. За його словами, тільки незначна частина дорослих відмовилися від пропонованого нововведення. Зате більшість задоволена тим, як тепер організовано контроль за їхніми чадами. Перед тим, як сісти за парту, кожен має у вестибюлі «засвітити» електронну картку. Інформація автоматично надходить в електронний журнал до директора і на мобільний телефон батьків. Після уроків процедура повторюється.

Для вчителів запровадили таку само систему. Не всі нею задоволені, бо директор зобов’язав приходити на заняття раніше за учнів: біля терміналу в годину пік збирається зазвичай натовп, через це дехто з дітей запізнюється на уроки.

...В іншому закладі намагання дирекції запровадити систему електронних перепусток не увінчалися успіхом через незгоду батьків. Чим закінчиться спільний експеримент банкірів і освітян — покаже час.

 

Вінниця.

Мал. Олексія КУСТОВСЬКОГО.